KOLEKSI AUDIO KLINIK JAWI

Rakaman Klinik Jawi

ALHAMDULILLAH, rakaman program Klinik Jawi di Radio IKIMfm yang bersiaran setiap hari Sabtu jam 10.00 pagi akhirnya boleh diulang dengar. Saya sendiri jarang berpeluang mendengar suara saya bersama DJ Suffian Amrin sementelah tiada ulangan dan tiada pula pautan ulang siarnya di laman sesawang IKIMfm sendiri. Dengan adanya audio Klinik Jawi, membantu menambah baik segala kekurangan. Ada kalanya rasa terkejar-kejar mengajar. Ada yang menegur terlalu laju, sukar nak dipandu. Oleh yang demikian itu, maaf atas segala kekurangan.

Terima kasih kepada Wak Mykrk atas usaha awal merakam sendiri setiap minggu, memuat naik audio dan semua nota Jawi di laman sesawangnya Arab Mykrk.com. Usaha yang memberi manfaat kepada masyarakat demi memartabatkan tulisan Jawi sangat-sangat dialu-alukan dan selayaknya ganjaran besar di sisi Tuhan. Bagi sahabat-sahabat yang menantikan buku rujukan Jawi, Insya-Allah Perpustakaan Negara Malaysia akan menerbitkan sebuah buku “Klinik Jawi” peringkat asas beserta CD untuk dimiliki oleh khalayak.

Terima kasih kepada Perpustakaan Negara Malaysia, Dewan Bahasa dan Pustaka dan IKIM. Teruskan mengikuti Klinik Jawi di IKIMfm, setiap hari Sabtu, jam 10.00 pagi. Semarak Jawi Semarak Jati Diri.

Advertisement

2 thoughts on “KOLEKSI AUDIO KLINIK JAWI”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s